FAQ

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

FAQ

Waar ligt Hortus Ludi?

Hortus Ludi is gelegen in de wijk Hazenkamp in Nijmegen en ligt op een uitstekende locatie tussen Goffertpark, Radboud UMC en het centrum.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van Hortus Ludi start nog deze zomer. Binnenkort gaan we naar buiten met plattegronden en de indicati van de koopsommen, keukeninformatie, etcetera. Meld je aan en we houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Hoeveel woningen komen er?

In Hortus Ludi worden 11 riante stadswoningen gerealiseerd in twee typen woningen met eigen kenmerken. 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Hortus Ludi is ontwikkeld door Dura Vermeer, die de woningen ook zal gaan realiseren. De woningen worden verkocht door Hans Janssen makelaardij, voor meer informatie kunt u contact met ze opnemen via de deze link

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouw woning?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat, zeker met woningen gebouwd van CLT hout. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De woningen in de Hortus Ludi hebben minimaal een EPC van O,4. 

Ik lees dat het kopen van een woning in Hortus Ludi voordelen biedt bij de hypotheek. Hoe zit dat?

Kopers van een woning in Hortus Ludi kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de Hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer. De woningen in Hortus Ludi worden duurzaam gebouwd, wat u als koper recht geeft op het afsluiten van een duurzaamheidshypotheek

Door de verregaande duurzaamheid van de woningen in Hortus Ludi kun je rekenen op een zeer scherpe rente en hogere leencapaciteit. Wij informeren u hier nog verder over richting het verkooptraject.

Kijk voor meer informatie naar de pagina "Duurzaamheidshypotheek".

Zijn de verkoopprijzen al bekend van de woningen?

De verkoopprijzen van de woningen zijn op dit moment bekend. Kijk hiervoor bij het aanbod.  

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouw huis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Tijdens het verkoopproces wordt u begeleidt door een binnenhuisarchitect om echt úw eigen woning te kunnen realiseren.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning is aangevraagd. Als alles voorspoedig verloopt kunnen wij in Q4-2021 starten met de bouw!

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op.

Stel een vraag